Terima Kasih :)

Tuesday, 31 May 2011

Yeaayyyyy ! :D

Assalamualaikum.

Okay, dah lama sangat tak update. Genap 11 hari tak update blog ni. Bukan TAKNAK update, tapi blog ni yang buat hal. So, jangan salahkan Emah ye. Blog ni haa buat hal, ttbe takleh bukak. Dah login, tapi takdapat. Dah jumpa one girl ni, nama die EIMA RAHMAN, dia lah yang tolong betulkan Emah punye blog ni. I am really thanked to her. Kalau tak, memang berkurun lah blog ssayee ni tak ber-update ye, hehe :) Thanks once again EIMA.

Mid year exam, just kill me, grrrrr. Add Math, Math, Science, Sejarah, haiihhhh. Ape nak jadi dengan paper paper tu semua, jadilah. Saya terima seadanya. I'd try my best mum and dad. Sorry. Hm, entah lah,. I accept the fate. Berdoa jelah kann. :) Pray for my success world, thank you. Really appreciate that. Hehe. 


Holiday, its mean a lot to me. I don't know why. Sebab nak jalan jalan kot. Merehatkan mida otak semua. Harini, masuk hari ke 5 cuti. And sampai sekarang, Emah tak going mane mane. Duduk rumah je, is the best place kot. Muehehe. :3 Lagion, macam mane Emah tak duduk kat rumah je, dah takda sapa nak mengajak keluar jalan jalan. Memang di rumah saja lah jawabnya. Haha ! Just inform me kalau nak ajak Emah keluar. Hehe :) Okay? 


Goodbye May, Hello June.
" JUNE, be nice to me okay, thank you. "


Wassalam, :)



Saturday, 21 May 2011

You're leaving, goodbye ! :')

Assalamualaikum,

Morning everybody. Now is 2:30 a.m and i still busied myself, to update this blog for all of you guys. And thanks for reading, i'm really appreciate that, :) Actually, this entry khas untuk abang yang tersayang, Alem Khalik ;) He's leaving tomorrow. Sobs sobs ! :"( Tapi takpe, Isnin nanti Emah pegi teman pendaftaran dia, baik kan saya, :)) Okay, Alem Khalik, this is for you,

: Alem, hang jaga diri elok-elok kat tempat orang. Makan minum jangan lupa. Solat ingat. Belajar rajin-rajin. Hang harapan mak ayah, *sorang lelaki. :) Jangan lupa ktorang. Balik-balik selalu. Dah dekat KL, jangan lupa Seremban. Kalau mak ayah call, angkat, busy macam mana pun. Contact ktorang selalu. Remember this one, FAMILY COMES FIRST. Macam-macam dugaan akan datang. Sentiasa tabah. We all LOVES you. Semoga berjaya masa hadapan. And lastly, i'm gonna miss you, take care ! :") *I hope you read this.

That's all, i'm not in mood. Sorry. Gudnight and gudbye ! ;')

Wassalam, :'(

Thursday, 19 May 2011

"Why do all people want to leave me all alone?"

Assalamualaikum.

Yes, tajuk tu. Kenapa dengan tajuk tu? Kenapa? Sangat menyentuh hati perasaan jiwa dan raga right? Absolutely yes. Now, semua orang nak pergi dah tinggalkan Emah. Semua nak mencapai cita-cita masing-masing. Emah faham, and Emah akan buat benda yang sama jugak nanti. Tapi, lama lagi, that's why lah macam takboleh terima kenyataan yang Emah akan keseorangan. Takdelah, kalau balik dr sekolah tu, mesti ade je yang memekak and bising-bising kat rumah ni. Dengar dorang gelak, kaklong membebel, Alem melalak. Haihhh, lepas ni, sunyi lah rumah. 

To my sister, Bushra Khalik i'm gonna miss you. Selamat menempuh kehidupan baru kaklong ku. Haha. Yang sebenarnya, she's leaving soon. Mayb jauh dari ktorang semua. Sebab die nak pergi praktikal dah. I wish you all the best. Don't forget your lil sis yang comel kiut miut ni okay. Lepas ni, susah lah nak jumpa hang. Hang pun mesti jarang balik. Saya pulak SPM tahun ni, memang susah lah nak keluar rumah. *bajetbajetbajet, *poyopoyopoyo, HAHA! Sebelum adik comel lupa, kakaknya jaga diri elok-elok ya. Jangan lupa makan. Emah nak, kaklong pegi kurus, balik gemok, HAHA! :D

To my brother, Alem Khalik i'm gonna miss you too. Selamat menempuh kehidupan di IPB. Haha. The truth is, hes leaving soon, same goes to my sis. Alem dah nak sambung belajar. Isnin ni dah berangkat. Macam pegi oversea pulak kan, hikhik. Sorry, Emah takdpt nak tolong angkat-angkat barang macam yang hang cakapkan haritu. Saya ade exam lah. Hm entah lah, lepas ni, dengan siapa aku nk mengadu? Lend me a shoulder semua? Haha, hanya aku dan engkau saja yang tahu, kann. Hang jangan lupa aku pulak. And insyaAllah, i'll tkcare your Jue. And sebelum adik comel mengundurkan diri, ingat pesanan beta. Hang jada diri elok-elok. Makn jangan lupa, solat and apa semua. Belajar betul-betul, ingat mak ayah. You are the one and only. I'll be cooming soon. Hehe. 

That's all for now maybe. I'll be back ! Byebye :)

Wassalam, :)

Wednesday, 18 May 2011

Sekian lama, panjang cerita, :)

Assalamualaikum,

Sudah 2 minggu exam melanda saya dan pelajar Ting 5 sekolah SMK Dato Haji Mohd Redza. But untuk minggu ni, 2 hari takde exam. Sebab Isnin sambutan Hari Guru. *Selamat Hari Guru cikgu-cikgu sekalian. Selasa pulak, cuti. Wesak Day. Tapi saya tak celeb okay, FYI. Haha !

Okay next, about Teacher's Day celebration. Agak menyeronokkan jugak. Dengan persembahan budak-budak ni. Geli hati pun ade, ceittttt, *GELI HATI ye, hikhik. And after break, ktorang ade SUKANEKA dengan cikgu-cikgu. Saya, Fiza, Anis, Cikgu Asyiladan Cikgu Jamal (cikgu import, hehe) adalah satu kumpulan and kami Kumpulan 5. And untuk pengetahuan korang semua, kumpulan saya JUARA ! Yahuuu ! :)) Jenis permainan ialah, main boling guna buah kelapa, main hoki guna buah kelapa, buat pantun, carik gula-gula dalam tepung (paling erghhh, damn !), baling belon and ada satu lagi, tapi tak ingat lah apo namo ehh. Biarlah. Btw, tak sangka dapat No 1, HAHA! Tahniah lah ye kepada saya. Muehehe :3

And today is Wednesday. Harini tadi paper Pendidikan Islam. Alhamdulillah, selesai 5 paper. Tinggal lagi 4 paper. Cooming soon. InsyaAllah i'll try my best untuk midyear exam ni. AMIN ! 


Next, JIWA KACAU? Yeke jiwa kacau? Yelahh, kalau tak, takde dok termenung sorang-sorang waktu exam pandang jalan. Ape dapat? Haha. Mesti macam takkan? Biasa, orang pandai sorok. Sesetengah orang je tau. As I said, I can't easily let this feeling away. Bukan CINTA, tapi RINDU. Kalau cinta, dah lama terpadam. Tapi kenangan yang sering menghantui. Betul cakap orang,
" bukan kehilangan yang menyedihkan, tapi kenangan yang menghantui"
Betul tu, itulah yang Emah Khalik tengah alami sekarang. Tapi, nak buat macam mane. Takde benda yang dapat ubah semua ni. Dia pun dah pergi jauh dari hidup saya, so for what perasaan rindu ni semua. Memang susah nak hilang semua ni, tp untuk pengetahuan anda-anda sekalian, saya sentiasa mencuba untuk let go semua ni. Yelah, sampai bila kan. Selagi masih ada orang yang membahagiakan diri ini, selagi itu lah saya mampu bertahan. Ceitttttt ! Power ayat aku ni, miahaha ! :D


Dah dah, forget it. Sekarang saya tengah tunggu someone balik rumah sebab die cakap nak sambung chat dengan saya malam sikit. Okay saya tunggu. Takde siap hang 'JACOB', haha :D Okay, that's all for today, see yaa ! :)


Wassalam, :)

Saturday, 14 May 2011

Girls Day Out ! *big smile :)

Assalamualaikum,

13 Mei 2011, Jumaat semalam. Hari perjumpaan semua. Lesbolesbo berkumpul, hehe :) Emah, Mira, Natsu, Ila, Ieqa, dan Zara. Hari outing semua. Yeahhman ! Mira ambik saya dirumah. Dalam pukul 2 lebih kalau tak silap. Lepas tu, kami gerak pegi Lake Garden terus. Lepas Ila sampai, Natsu pun sampai. Kami carik tmpat yang strategik sikit untuk melepak. Tengah-tengah tu jugak jadi pilihan kami ber-7. Okay, borak panjang sangat sangat. Girlss, biasalah. Gosip, hehe. Lagi-lagi bila dah berjumpa macam tu. Ape lagi, memang sorang-sorang keluar cite, :)) Then, cite punye cite. Bosan pulokkk. Okay, capture-ing capture-ing lah kami. Ape lagi. Kalau nak tengok gambar, tengok FB Cik Puan AmiraMZ kite ye, 

Amira Zemiesya Zabidi *sile tengok album dekat die lah ye :)

Saya ade sikit-sikit je gambar kat sini. Sebab kang masuk semua, banyak pulak. Banyak gambar ni, rugi tak tengok. aya dah bg link tu, tengok lah ye. Jangan segan silu, muehehehe :3

 Bila kami berjumpa, saya sayang mereka ! <3

 I Loveeee her, *AmiraMZ

 I Loveee both of you :) *Natsu (pink)

 AmiraMZ, Zara, Ieqa. *yes, mereka tidak boleh dipisahkan :))

 Zara and Ieqa. *seronok kenal dorang. gelak tak brenti :DD

 The power puff GIRL ! ! HAHA ! :))
Selamat tinggal sayanggg AmiraMZ , jangan lupa saya 3 bulan nanti. :)

That's all maybe, take care awak awak semua. Love youuu ! :))

Wassalam, :)

Wednesday, 11 May 2011

Mid year exam melanda "--"

Assalamualaikum,


Okay, for three weeks saya kene hadap semua buku. Mid year exam melanda ! Grrrr "--" Hanya bertawakal dengan keputusan yang bakal menimpa. Today, baru hari kedua exam. Saya ada lagi sebelas hari nak hadap buku sebelum tutup buku sebab nak cuti. Haha ! Tak sabar nak cuti, maaf ye buku. Tapi, confirm akan bukak juga buku tu cuti nanti. Kelas tambahan ye. Jangan lupa yang tu. Sangat penting bagi tahun-tahun akhir macam ni. Esok Khamis 9 Mei exam BI. Jumaat, Sej. Erghh, damn lah. Bila saya nak habis sekolah ni? Another six month nak SPM. Takut. Tapi nak cepat habis sekolah. Apodahh. Hm, padahal exam, tapi sempat jugak online, update blog lagi tu. Hehe, sorry mak. Bosan lah.

Next, jiwa kacau? Masih mengacau lagi ke? Saya pun kurang pasti. Kadang-kadang tu adalah teringat. Tapi nak buat macam mane. Bak kata AmiraMZ, "let bygone be bygones" kan sayangg kan, hehe :) Buka buku baru ye kite sekarang ni. Btw, i can't wait to see my babyy this Friday afternoon. Hoho, korang takboleh ikut, takboleh ikut, :PP *dengki, haha :D See you soon my dear, tkcare :)

Wassalam, :)

Monday, 9 May 2011

It's okay, I live and learn.

Assalamualaikum,

I've promised myself not to cerita pasal jiwa kacau dalam blog ni. Tapi, jiwa tengah kacau, nak buat cmna? Takkan nak biar? Dengan sapa lagi saya nak luah? I've no one in this world. No one understand. Blogger, boleh saya luahkan dekat awak? Are you willing? Haihhh, susah hidup macam ni. Hm. 

"It's hard to tell your mind to stop loving someone when your heart still does."

Tutup cerita, bye.

Wassalam, :')

Sunday, 8 May 2011

"Jauh jalan ..."

Assalamualaikum,

Okay, saya baru balik dari KL. Semalam PD, harini KL. Jauh jalan saya 2 hari ni kan. Orang ajak, saya ikut jelah. Kang tak pegi, kecik hati. Tapi yang PD tu memang saya nak ikut, walaupun dorang tak ajak. Haha. KL ni orang ajak. Kang tak pegi, kecik pulak hati dorang kan. Takpe lah, ikut jelah. Janji perut kenyang. Taknak lah cerita pasal KL, takde yang menarik. Penat adelah. Penat sebab teman dorang shooping. Sana sini ikut dorang. Skru kaki pun tanggal. Nasib 'fulus' tak keluar, miahaha :3 Taknak lah cerita KL. Tuka topik okay.

Okay, next. Esok isnin. Sekolah. Erghhhh, malasnye. Penat lah. Baju tak iron lagi. Buku tak kemas. Macam mano ni? "Ohhh malas, please GO AWAY ! I need to STUDY lah." "FB FB, dah dah lah tu awak nak menghayalkan orang." Selasa saya exam, satu hapak pun tak ready lagi.  Part yang paling tak sabar nye, SCHOOL HOLIDAYY ! Ya Allah, can't wait. Mane hala tuju saya waktu tu pun saya kurang pasti. Mintak-mintak ade orang bawak keluar. Haha. "Ewahh, exam pun tak lagi, dah fikir cuti ye Emah," HAHA! Saya ni syok sendiri lah, cakap sorang-sorang. Gile ke hapee. Hikhik :3Act, saye tengah bosan yang amat ni. Nak iron baju memang malas. Ape nak jadi pun saya taktau lah. Banyak betul syaitan dalam badan yang menghasut ni. Grrrr. Hm, ape lagi eh? Tu je kot. Gtg, bosan bosan dan bosan. Byebye, take care anda semua. Emah Khalik saya korang. :))

Wassalam, :))

Saturday, 7 May 2011

You are my world !

Assalamualaikum,


Ibu dari kecil jaga aku, tak pernah memikirkan tentang dirinya.  Kami 3 beradik jadi keutamaan. Ibu beli baju baru untuk kami 3 beradik.  Untuk dirinya, sanggup diketepi dahulu, apalagi perhiasan baru untuknya. Kami keutamaannya agar kelihatan cukup sempurna. Mulianya hati ibu! Ibu bangunkan ku  saat aku jatuh. ibu peluk dakap tubuh ku saat aku tersungkur, saat aku terkapai. Ibu jadi ubat tatkala luka cacat cela di tubuh aku. Ibu kesat air mata aku saat diri ini hilang pertimbngan diri. Doa di setiap sujudnya, pengorbanan dan cintanya tak pernah terhenti sedetikpun untuk anak-anaknya. Ibu, ibu engkaulah ratu hatiku. Bila ku dewasa engkau hiburkan selalu. Ibu, ibu, engkaulah ratu hatiku. 


Mak, to the world, you might be one person. But to me, you might be the world.
HAPPY MOTHER'S DAY MAK. I LOVE YOU ALWAYS ! :))

Wassalam, :)

"Ya Allah, sumpah malu."

Assalamualaikum.

Okay, harini saya nak cerita pasal PD. I went to PD this afternoon. Sebab ada kenduri 'cukur jambul' anak buah Ayu. Saya, Alem (macam biasa), Jue, Eykha, Qayyum, Epul and the geng (saya taktau nama, sorry). Pagi tu memang tak confirm saya ni turut srta ke tidak. Dan akhirnya, keputusan telah dipersetujui yang saya boleh ikut mereka ke PD. Hati manyak senang. HAHA! Sampai semua siap berkumpul kat rumah saya, kami pun dengan langkah "bismillahhirrahmanirrahim", memulakan perjalan dalam pukul 3 lebih. Fuhh, agak jauh perjalanan kami. Guna jalan dalam katakan. Sakit bontot duduk dalam kereta lama-lama. Hikhik :3 Okay then, sampai "Teluk Kemang, Shell dekat Kolej Jururawat" (ayu bagi direction, hehe), kami tunggu abang Ayu datang jemput dekat Shell tu sebab takut sesat nanti.  Okay, sampai dalam pukul 4:15 petang kalau tak silap. Fyi, saya taktau pulak kenduri ni kenduri 'cukur jambul'. Saya dengan tak pakai baju kurung nye, Ya Allah, sumpah saya dah malu okay.  Nasib Eykha bawak tudung spare. Saya pun masuk rumah moyang Ayu yang takde sape tinggal dan yang bersebelahan dengan rumah sadara yang lain untuk pakai tudung. Lagipun, ktorang memang ditempatkan di situ sementara orang lain baca ape kat atas, saya pun taktau. Kami pun tunggu and duduk di situ sambil minum dan makan makanan yang telah dihidang khas untuk kami. Tapi saya tak makan, aya minum je. Ngee. Yang paling lapa, Encik Qayyum kita. Mulut die tak berhenti cakap "lapa lapa lapa". That's it. Kami duduk dalam rumah tu 2 or 3 jam lebih. Dekat pukul 6, kami dipanggil untuk menjamu selera. "Itulah saat yang ditunggu tunggu" hati saya berbisik, ceitttt. Haha! Naik atas, makan mee kari, sedap kenyang semua dah perfect ! 6 lebih, ktorang pun balik. Mula-mula plan nak pegi melepak di tepi laut. Tapi takpe lah. Hari dah lewat maghrib, tak elok pulak orang tengok budak budak main kat tepi pantai maghrib maghrib tu kan. Ktorang pun balik Seremban. Dalam kereta, semua dah lesu. Jue dah tido, saya pulak setia tengok Qayyum bawak kereta sebab taku. Ika pun sama. Alem, idk. Ask himself. Sorry. Sampai rumah, pukul 7 lebih, dekat pukul 8. Dan seterusnya, bla bla bla ... Malas nak sambung, penat. Sekrang jam tepat pukul 1:26 pagi. Nak tido, tapi tahan. Sebab nak buat lagi satu entry about my mom. Mother's Day kan harini. Bye, :)

Wasalam, :)

Friday, 6 May 2011

Kem D'Agroloka '11

Assalamualaikum,

Ye, sekarang baru nak cerita. Saya tau saya lamabat cerita. Tapi takpe, atleast saya cerita kan. Just untuk pengetahuan you all. Sorry lah kalau lambat update. Yelah, kata baru buat BLOG ni,. Kalau tak, kat mana pulak saya nak update cerita ni. Takkan nk update kat blog lama. Malas lah. Hehe. Back to the topic.

29 April - 1 Mei. Saya telah pergi meninggalkan dunia di rumah, dunia FB dan dunia Twitter di rumah. Yelah, takkan nak bawak. Hehe. Saya telah pergi ke tempat orang untuk menjalankan aktiviti yang telah dikelolakan oleh sekolah. Ceitttt, "dikelolakan" gitu. HAHA! :D Senang cite, saya pergi camp, dekat Kuala Klawang, Jelebu for three days. Agak menyeronokkan jugak. Memang seronok lah, bukan agak lagi. Nama bilik, BILIK ANIS. Hari pertama cuma aktiviti biasa je. Malam seminar, then pagi esoknye tu ada qiamulai. Hari Sabtu tu, agak menyeronokkan. Pagi tu, ada seminar jawab soalan Sej dengan Math. Di sebelah petang tu, ktorg ade "water confidence". Haa, yang tu paling best lah. Malam pulak, ada night walking. Perghh, tu kaw kaw nye die suruh ktorg jalan. Jalan sorang sorang dengan suis utama lampu tertutup. Jalan pusing itu kolam. Dengan saya ni yang rabun malam, (untuk pengetahuan anda ye). Memang cuak. Rase macam nak lari pun ada. Tapi, nak buat macam mane, kene pegi jugak. *bajet kuat je kan. HAHA ! Hati ahad pulak, saya dengan Zila bangun lambat. Budak bilik kejut, ustaz kejut, memang tak bangun. Budak budak lain pegi jogging pagi tu pun kami tak sedar ye. Haha :)) Dalam pukul 8 lebih ke 9 lebih, Lyna datang kejut. Haa, terus terbangun saya. Thanks Lyna, kalau tak, memang saya tak sarapan pagi tu. Bangun-bangun je, mandi, kemas katil, sarapan. Pagi tu pulak, ada "nature hunt". 'Amazing race' kata abg tu. Ikutkan aje. Ada kumpulan masing-masing. Saya kumpulan ke-6. Dengan ketua bernama Hisham. Yeahhh. Fyi, treadmark ktorg memang takboleh blah. HAHA ! Hisham lah ni. Nak tau ape? "(tepuk tangan 5 kali) sole sole." Kumpulan Adi pulak, "(tepuk tangan 5 kali), kite bakor." Tersama cerita pulak kan. Hikhik :3 

Ini adalah untuk tatapan korang sikit-sikit, enjoy it :

 sebelum berangkat. *Adi Fadzli

 kumpulan 6. Saya yang tak nampak muka tu, (all black) :)

 seminar pagi Sabtu. *Fiza

 my roomaate. *Hawa Eyka Misai :)

pendaftaran :)

That's all for now mayb, see you all soon :)

Wasalam, :)

Thursday, 5 May 2011

Pagi yang hampa :|

Assalamualaikum,

Okay selamat pagi semua. Today is Friday, 6 Mei. Jam menunjukkan pukul 8:10 pagi waktu Malaysia ye. And saya sekarang berada di RUMAH, bukan SEKOLAH. :'( Memang sepatutnya pegi sekolah. Bukan sengaja ponteng okay harini. Taktau kenapa "driver" tak ambik kat rumah harini. Tertido, or something bad happen. So, biarlah. 

Nak diceritakan, saya memang dah pakai baju sekolah semua pagi tadi. Semangat nak pegi sekolah tu kene ada kata orang tua-tua. Dah siap sarapan ape semua. Pukul 6:45, sepatutnya dah datang itu "driver", tapi tak gak muncul-muncul. Dalam hati cakap, "mayb dia lambat sikit kot harini, tunggu jelah." Sampai pukul 7. Okay, sah tak datang. Kalau awak orang semua nak tau, saya memang tak suke datang sekolah lambat-lambat ni. Bukan cara saya, ceittttttt. Tapi memang betul okay, tak tipu. Back to the story. Memnag jam dah menunjukkan pukul 7, tapi saya masih setia tunggu depan pintu rumah. Sebab semangat tu tak hilang lagi, nak buat macam mane. Sampai 7:10, "dah la, malas nak tunggu lagi. Memang tak datang pun." Naik atas, tuka baju, kemas meja, ambik charge lappy, bukak lappy, on FB, Twitt dan BLOG, sampai sekarang.

Wasalam, :)

New blogger begin !

Assalamualaikum,

Okay, now, here it is. My new blogger. Dari dulu lagi cakap nak buat baru. Dah lama sangat tertangguh. And atlast, today is the day. Bukan ape, malas nak cari die punye ni, die punye tu. Sebab tu lah lama tunggu kedatangan blogger saya yang baru. Ye? Hehe, minta maaf. Haa, dh ade yang baru ni, ape lagi. Sila lah follow, rajin rajin kan lah diri tu untuk klik button follow kat atas tu ye. Terima kasih. Okaylah, maybe ini je kot untuk setakat ni. InsyaAllah kita jumpa lagi okay. Saya akan rajin update ni. Jangan risau. New life begin bak kata saya kan. Hikhik :3 Okay, bye.

Wasalam :)